Slider

“Huavej” počeo zaštitu svoje alternative Androidu

Špekulacije da će kineski proizvođač pametnih telefona “Huavej” vrlo brzo da pronađe rešenje, nakon što je “Gugl” prekinuo saradnju, sada se potvrđuju pošto kompanija ubrzano podnosi zahteve za zaštitu svog operativnog sistema Hongmeng. Kako navodi Rojters pozivajući se na podatke UN-ove Svetske organizacije za zaštitu intelektualnog vlasništva (WIPO), Huavej je podneo zahteve za zaštitu Hongmenga na devet tržišta.

Među njima su Kambodža, Južna Koreja, Kanada i Novi Zeland. Kancelariji za zaštitu intelektualnog vlasništva Evropske unije zahtev je predat 14. maja, a u Peruu je zahtev predat 27. maja, pokazuju podaci tamošnjeg regulatora za zaštitu tržišne konkurencije Indecopi.

1-BIC

Na matičnom kineskom tržištu Huavej je zatražio zaštitu intelektualnog vlasništva za Hongmeng još u avgustu prošle godine, a odgovor od tamošnjeg regulatora došao je prolog meseca, prema podacima kineske kancelarije za zaštitu intelektualnog vlasništva. Ovi podaci pokazuju da drugi proizvođač mobilnih telefona na svetu počinje sa primenom “plana B” na ključnim tržištima, nakon što su američke mere počele da ugrožavaju njegovo poslovanje.

Zahtevi za zaštitu Hongmenga pokazuju da Huavej taj operativni sistem namerava da zaštiti za primenu u nizu uređaja, od pametnih telefona i prenosnih kompjutera, preko robota i televizijskih uređaja u automobilima.

Rojters navodi da je kineska kompanija odbila da komentariše ove navode.

Izvor: Blic BIZNIS

NASLOVNA

O NAMA

AKTIVNOSTI

BUSINESS NEWS

PARTNERI I PRIJATELJI

GALERIJA

  • Mihajla Pupina 100, 11000 Beograd
  • office@bci.rs; prijava@bci.rs
  • 011/ 123-45-67; 064/123-4567

Scroll to top