Slider

Održan drugi Business Intelligence Forum – Business Outlook 2023.

BUSINESS OUTLOOK 2023. forum u organizaciji Business Intelligence Institute-a (BII), održan je u hotelu Metropol 15. decembra u prisustvu poslovnih lidera iz Srbije i inostranstva.

 

Tematski, forum je bio podeljen na nekoliko celina:  GLOBALNI TRENDOVI I RIZICI, DA LI BITI DUŽNIK ILI KREDITOR? i NELOGIČNO RAZMIŠLJANJE I TIHO LIDERSTVO.  Tema „tiho liderstvo“ je ujedno i nosilac najnovijeg izdanja Bussiness Intelligence Review, poslovnog magazina kojeg uređuje i izdaje Business Intelligence Institute koji je i predstavljen na događaju.

Nakon pozdravne reči direktora Business Intelligence Institute-a, forum je u delu globalnih trendova i predikcija za 2023. godinu predstavila gospođa Liliana Lapadatoni, CEO kompanije Marsh Adria, vodećeg brokera u osiguranju u Srbiji i Adria regionu.

 

Najnovije makroekonomske pokazatelje i trendove koju vodi Narodna banka Srbije predstavila je u svom obraćanju gostima  viceguvernerka Ana Ivković. Viceguvernerka je prisutne informisala i o najnovijim kamatnim stopama koje je objavio FED, Evropska centralna banka kao i predviđanjima za 2023.

 

Nastavljajući forum na temu bankarskog sektora, na dinamičnom panelu koje je izvanredno vodio generalni sekretar UDB, Vladimir Vasić, Branimir Spasić, direktor sektora za finansije i član Izvršnog odbora OTP banke i Milka Rajčević, član izvršnog odbora Mobi banke, su zajednički gostima i učesnicima foruma objasnili situaciju i perspektivu u sektoru bankarstva, šta je to što možemo da očekujemo u narednoj, kao i da li je bolje biti dužnik ili kreditor?

 

U delu posvećenom liderstvu, gospodin Nebojša Matić, vlasnik i CEO kompanije MikroElektronika je u formi intervjua koji je vodio Aleksandar Plavšin direktor BII, je podelio kako „ princip nelogičnog razmišljanja“ može da pomogne u poslovanju. Gospodin Matić je govorio o najvećim rizicima, izazovima i odlukama koje je imao u svojoj karijeri, a koje su uticale da njegova kompanija postane i ostane jedna od najstabilnijih i u svetu mikroelktronike.

 

Na kraju, veoma inspirativno izlaganje o trendovima u liderstvu, je imao Bojan Joksimović, Managing partner u Q5 consultancy.  Bojan se već dugi niz godina bavi komunikacijskim biznisom, medijima i poslovnim savetovanjem. Njegov autorski tekst „Tiho liderstvo“ je bio inspiracija za naše najnovije štampano izdanje magazina koji je ekskluzivno prvi put predstavljen i distribuiran gostima na forumu.

 

Nakon izlaganja odličnih govornika, gosti su imali priliku da u opuštenoj atmosferi razmene utiske sa panela i prošire svoju poslovnu mrežu kontakata.

NASLOVNA

O NAMA

AKTIVNOSTI

BUSINESS NEWS

PARTNERI I PRIJATELJI

GALERIJA

  • Mihajla Pupina 100, 11000 Beograd
  • office@bci.rs; prijava@bci.rs
  • 011/ 123-45-67; 064/123-4567

Scroll to top