Slider

Aleksandar Hangimana: Humana digitalizacija

Aleksandar Hangimana, Managing Shareholder SEE, ManpowerGroup

I u HR sferi prisutna je transformacija uloge od službe podrške zadužene za radnu disciplinu, obuke i motivaciju, ka biznis partneru koji upravljanjem ljudskim potencijalima direktno utiče na profitabilnost kompanije. Kako se ova transformacija sprovodi i koji su to novi zadaci koje HR preuzima?

 

Ukoliko pogledamo HR funkciju od njenih začetaka u prvim većim organizacijama i korporativnim sistemima uviđamo da se ta funkcija konstantno menja.

 

Ono što ohrabruje jeste to što u poslednjih 50-ak godina, od njenog formalnijeg postojanja, važnost HR funkcije je evoluirala od svojih primarnih funkcionalnosti, vezanih samo za administrativne aktivnosti, planiranje ljudskih resursa, do savremenog poimanja HR funkcije kao esencijalne i strateške funkcije u okviru svakog sistema, bilo ono mikro, malo ili pak srednje i veliko preduzeće.

 

Zadatak HR funkcije jeste da bude kompas i orijentir za rukvodstvo firme kad su u pitanju njeni najvažniji resursi i aseti, a to su njihovi zaposleni.

BRK_7747

HR danas podrazumeva razumevanje i kapacitet svoje funkcije da animira rukovodstvo firme, kao i zaposlene ka istom cilju, pa samim tim i zajedničkom benefitu. Ovo podrazumeva elevaciju autoriteta i važnosti HR funkcije, kako u očima poslodavca, tako i samih zaposlenih. Takvo shvatanje otvara vrata za pravo shvatanje HR funkcije kao funkcije partnera, koja podrazumeva objektivnost, stručnost, razumevanje biznisa, empatičnost prema ljudima, kao i razumevanje savremenih trendova, kako lokalnih tržišnih, tako i onih iz širih tokova regije ili globala.

 

 

Kada govorimo o liderima obavezno se pomene harizma, enerigija po kojoj su lideri prepoznatljivi. Kakva su iskustva online lideršipa i da li je to održiv koncept?    

 

Liderstvo je danas vrlo širok pojam i definicija, a često podložno samorazumevanju svake organizacije shodno svojoj internoj kulturi ili pak potrebi pa je nekad nezahvalno upuštati se u preciznije definicije. Situacija s koronom je dovela do fizičke distance i smanjenog prisustva hijerarhije u okviru fizičkog prostora, što implicitno dovodi do poteškoća organizacije i načina rada u kompanijama gde se liderstvo shvata vise u smeru autoriteta i kontrole zaposlenih.

 

U slučajevima gde je liderstvo shvaćeno kao pojam „role model”, obrazac po kom treba da se ponaša bilo ta osoba ili pak sistem vrednosti u kojima je integritet, timski rad, transparentnost i poverenje, „online lider“ može bez problema da obavlja svoju funkciju efektivno.

 

Harizma lidera, ili pak vrednosti koje on nosi, ne ograničava tzv. „new normal“ u kome je većinski deo biznisa u online režimu rada. Po meni, liderstvo znači kvalitet odnosa koji se bazira upravo na malopre pomenutom setu vrednosti, prema kome jedan lider ili menadžer razvija odnos sa svojom organizacijom i svojim neposrednim zaposlenima te samim tim novonastali režim funkcionisanja ne umanjuje njegov potencijal lideršipa.

 

 

Šta podrazumeva optimalni balans digitalizacije i “Human Centric” pristupa?      

 

Ako human centric razumemo kao pristup koji stavlja zaposlenog u centar sagledavanja jedne organizacije, kao i šta je dobro i optimalno za zaposlenog, onda digitalizacija treba da se iskoristi da omogući što lakše funkcionisanje ljudi u jednom sistemu, svakako ne da ga oteža.

 

Da bi se taj balans dostigao, neophodan je rad HR funkcija sa svim strukturama u firmi. Što je sistem veći i kompleksniji, to je zahtevnije da se proces digitalizacije setuje tako da bude optimalan i na korist svima.

 

 

Da li je digitalizacija promenila kriterijume na osnovu kojih procenjujemo TOP talente? 

 

Verujem da je digitalizacija donekle uticala na to da se oslanjamo manje na lični kontakt, susret i osećaj u procenama top kandidata, a samim tim smanjujemo „personal bias“ u proceni. Samim tim fokus se sve više stavlja na nepersonalne kriterijume, profesionalne assessment centre i druge assesment alate, kao i profesionalne provajdere. Dodao bih da je naš region i dalje tradicionalan u odnosu na neka druga tržišta ili regije sveta, tako da verujem da će takva digitalna, manje personalna interakcija biti kod nas organičena bar na neko vreme. Jedan i drugi pristup imaju svoje prednosti i mane, i zavise od specifičnosti industrije, kao i pozicije C-level pozicija.

 

 

Kako vidite budućnost procesa regrutacije?

 

Glavna promena u procesu regrutacije biće brzina i konkretnost procesa regrutacije u komunikaciji sa potencijalnim kandidatima, kako bi se uspela ispratiti kompleksnost tržišta u kome će postojati poljuljan balans između ponude i potražnje tržišta rada. Dosta različitih studija govori o budućem jazu između kvalitetne i profilisane dostupne radne snage i potreba na tržištu. Samim tim očekivano je da se proces regrutacije i selekcije kandidata transformiše u animaciju kandidata, kako bi se obezbedio neophodan kadar.

 

Iako naše lokalno tržište nije još u takvoj fazi u celosti, već delimično, takav razvoj stvari je vrlo uočljiv u nekim industrijama kod nas, gde postoji praktično trka poslodavaca za odgovarajućim profilima zaposlenih.

 

 

Kao jedina bitna kompetenicija za buducnost pominje se „naučiti da učiš”, ipak koje su top 5 veštine u katalogu veština za 21.vek?

 

Kako se svet ubrzo menja, a samim tim i poslovno okruženje, to definitvno zahteva dodatna razumevanja i, takoreći, nova znanja.

Uprkos svim trenutnim i budućim potrebama u kontekstu posla verujem da bazične veštine koje se tiču socijalne intelegencije u radu sa ljudima, razumevanje kulturne diverzifikacije, koja će biti sve prisutnija, a zatim i dobre artikulisane komunikacije – sve će to biti neophodne veštine za sve profesionalne role u svakoj organizaciji. Što viša funkcija u hijerarhiji zahtevaće što kompleksnije razumevanje ovih veština.

 

 

Postoji sve veći jaz između renumeracije CEO i ostalih zaposlenih. Sta se desava sa nivoom zarada? Koje zarade stagniraju, a koje se povećavaju? Da li se menja uloga CEO i njegov značaj za uspeh kompanije?

 

Postoje studije koje pokazuju  kako se „renumeration/wage gap” između najviše plaćene pozicije i najniže plaćene pozicije drastično uvećavao na štetu nižih pozicija dok CEO pozicije, što bi se reklo, idu „skyrocket high”. Ovo je posebno u Sjedinjenim državama slučaj, gde je taj opseg sa 22:1 pre 50-ak godina dostigao trenutno neverovatnih i do 222:1 u korist CEO pozicija. Evropski model je mnogo drugačiji i u sebi ima mnogo vise socijalnog karaktera, te time opseg ide između 10:1 do 20:1. Dakle, to su prosečne maksimalne razlike između najviše i najniže plate u okviru iste organizacije.

 

Kad je u pitanju Srbija i region, mi smo u okviru evropskog prosečnog opsega između 10–15:1 u korist CEO pozicija.

 

Što se tiče Srbije, u realnom sektoru u proteklih nekoliko godina rast primanja nije bio toliko vezan za CEO pozicije, već tržišno više za početni i srednji menadžment, ekspertske pozicije, dok su kod niže plaćenih pozicija, usled incijativa Socijalnog saveta, zarade poboljšane. To je dobro i lično smatram da taj segment zaposlenih treba još dodatno poboljšati.

 

Uloga i razumevanje CEO pozicije se razlikuju od kompanije do kompanije i treba da se poklapaju sa internim razumevanjem potreba kompanije i time kakav profil coveka je odgovarajući za takav posao.

 

Tako uviđamo različitost na tržištu kad su u pitanju opseg delovanja i mogućnosti prvog čoveka kompanije.

NASLOVNA

O NAMA

AKTIVNOSTI

BUSINESS NEWS

PARTNERI I PRIJATELJI

GALERIJA

 • Mihajla Pupina 100, 11000 Beograd
 • office@bci.rs; prijava@bci.rs
 • 011/ 123-45-67; 064/123-4567

37 thoughts on “Aleksandar Hangimana: Humana Digitalizacija

 1. Dünyanın en büyük borsalarından biri olan binance için binance güvenilir mi sorusunu soran ziyaretçilerimizi web sayfamıza bekleriz.
  Sizler de dünyanın en büyük borsalarından biri olan binancenin güvenilir olup olmadığını merak ediyorsanız binance güvenilir mi yazımız aracılığı ile bunu hemen öğrenebilirsiniz.

  binance güvenilir mi

 2. Son zamanların en iyi Türk borsalarından biri olan Paribu güvenilir mi diye merak ediyorsanız tek yapmanız gereken hemen tıklamak ve paribu güvenilir mi sorusuna yanıt bulmak.
  Tıklayın ve paribu güvenilir mi hemen öğrenin. Sizler için paribu güvenilir mi sorusunun yanıtı burada.

  paribu güvenilir mi

 3. Sitemiz üzerinden o günün en çok okunan ilahi sözlerine erişebilir eriştiğiniz ilahi sözünü değerli arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz.
  Bugünün en çok okunan ilahisi sevdim seni mabuduma sözleri
  Her gün güncel olarak sizlerin hoşunuza gidebilecek
  içinizi rahatlatıcak ilahilerin sözlerini paylaşıyoruz.
  Bunların yanı sıra güncellenen ilahi arşivimiz ile sizlere 7/24 websitemiz üzerinden ilahi sözleri hizmeti veriyoruz.
  Türkiye’nin en büyük ilahi sözleri sitesi olmanın gururunu yaşıyoruz.

  ilahi sözleri

 4. En uygun fiyatlara takipçi satın almak isteyenler için takipçi satın al sayfamız
  ideal. Siz de takipçi satın al sayfamız üzerinden size
  en uygun sosyal medya paketini seçerek takipçi satın alabilirsiniz.
  Takipçi satın al sayfamız sizler için özel olarak kuruldu.

  takipçi satın al

 5. Görselleri web sitesine yüklerseniz, gömülmüş konum verileri
  (EXIF GPS) içeren görseller yüklemekten kaçınmalısınız.
  Web sitesi ziyaretçileri, web sitesindeki görsellerden herhangi bir konum bilgisini indirip çıkarabilir.

  clan symbol

 6. KoSimge ile Knight Online oyununda clan symbol ve clan simgelerini bedava indirebilir ve kullanabilirsiniz.

  Biz sizin için bedava ücretsiz kosembol simgelerini
  indirmeniz ve ücretsiz kullanmanız için buradayız…

  kosimge

 7. Sonus Complete review If you’re unsatisfied for any reason (it’s rare but just in case) send us an email in the Members’
  area, and you’ll get a prompt refund, no questions asked.
  We’ll still be friends.

  IMPORTANT: If you buy with the reference link
  I gave you, you will buy it with a cheaper
  and discounted price.
  Buy with the link I provided, You buy cheaper
  and at a discount

  Sonus Complete Review

 8. Siz değerli müşterilerimize özel fiyatlarla instagram takipçi satışı.
  Tıklayın ve instagram takipçi satış hizmetlerimizden hemen yararlanın. En güzel fiyatlarla instagram takipçi
  satın alın. En uygun fiyatlar web adresimizde sizleri
  bekliyor.

  takipçi satın al

 9. Yüksek takipçi arayanlar için uygun rakamlardan en özel takipçiler.
  Uygun rakamlardan sizler de yüksek takipçi arıyorsanız ve takipçi satın alıp hesabınızı güçlendirmek istiyorsanız hemen tıklayarak fiyatlarımıza
  göz atın ve satın alın. Hepsi sizler için.

  takipçi satın al

 10. Sosyal medyada takipçi paketleri arayan herkes için ucuz, kaliteli takipçi paketleri web sayfamızda sizleri bekliyor.

  Sizler de sosyal medyada takipçi paketleri arıyorsanız tek yapmanız gereken web sitemize
  uğramak ve takipçi satın almak.

  takipçi satın al

 11. Hızlı bir şekilde takipçi satın almak mı istiyorsunuz?
  Web adresimize uğrayın ve kaliteyi en güzel fiyatlara görün. Tıklayın ve takipçi satın alma işlemlerine hemen başlayarak hızlı bir şekilde anında gönderim farkıyla takipçi
  satın alın. Takipçi satın alın ve kalitenin tadını çıkarın.

  takipçi satın al

 12. Harika fiyatlara instagram takipçi arayanlar takipçi
  satın almak için takipçi satış sitemize uğrayabilir ve ücretlere göz
  gezdirebilir. Takipçi satın almak isteyenlerin durağı olan takipçi sitemiz
  sizler için aktif.

  takipçi satın al

 13. Siz de takipçi satın almak istiyorsanız tek yapmanız gereken instagram takipçi paketleri sergilediğimiz internet sayfamıza uğramak ve sonrasında size uygun olan instagram
  takipçi paketini seçmek. Hemen uğrayın ve size uygun takipçi
  paketini seçip satın alın. Anında gönderim aktiftir.

  takipçi satın al

 14. PC Toplama Robotu bir diğer adıyla PC Toplama
  Sihirbazı ile hayalinizdeki bilgisayara ulaşmak çok daha kolay.
  PC Toplama Sihirbazı ile herhangi bir bilgiye ihtiyaç
  duymadan istediğiniz bilgisayarı dakikalar hatta saniyeler
  içerisinde toplamak mümkün. İşlemci seçiminize
  göre anakartların otomatik olarak listelendiğini üstelik hangi işlemciye hangi anakart uyumlu derdi olmadan listelendiğini düşünün, bu çok
  büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Bu sayede, herhangi
  bilgiye muhtaç olmadan kolay şekilde bilgisayarınızı toplayabilirsiniz.
  Kullanıcılar her daim kaliteli bilgisayar toplamak isterler.
  En ucuz bilgisayarı toplamak isteyenler genelde yüksek performansıda göz
  ardı etmezler. Hem ucuz hemde oyun oynayabilecekleri bilgisayar toplamak isteyenlerin en çok
  tercih ettiği bu uygulamanın yanında hazır sistemlerde vardır.

  Toptanbilgisayar ekibinin oluşturduğu hazır sistem bilgisayarlar ilede dilerseniz pc toplama robotunu kullanmadan bilgisayarınızı anında satın alabilir ve kargo işlemlerini başlatabilirsiniz.

  PC Toplama Sihirbazında en çok sorulan soruların başında toplanan bilgisayar bir bütün halinde mi yoksa
  parçalar halinde mi geleceğidir, demonte olarak veya diğer
  şekilde gönderim seçenekleri mevcuttur. Ayrıca
  şunu belirtmekte de fayda var. Bilgisayar toplama sihirbazını kullanırken teklif oluşturarak topladığınız
  parçaları bir liste halinde görüntüleyebilir ve bu
  listeyi arkadaşlarınız veya müşterileriniz ile paylaşabilirsiniz.

  Sizde ucuza hızlı ve güvenilir şekilde bilgisayar toplamak istiyorsanız hemen pc toplama robotunu
  kullanmaya başlayın! Ödüllü PC toplama sihirbazı ile başka neler yapabileceğinizide anlatmadan bu yazıyı sonlandırmak istemeyiz.
  PC Toplama Robotu başka değişle PC Toplama Sihirbazı ile ürünleri rahatlıkla karşılaştırabilir
  veya ürün özelliklerine doğrudan erişim sağlayabilirsiniz.
  Robot sayesinde hangi oyunların veya programların çalışacağınıda önceden kestirebilir ve hayal kırıklığına uğramanın önünü kesebilirsiniz.
  En çok merak edilenlerin başında pc toplama
  robotunu kullanmak ücretsiz mi sorusu gelmektedir.
  Pc Toplama robotu ücretsizdir. Ücretsiz PC Toplama Sihirbazını kullanmak için neyi bekliyorsunuz?

  PC Toplama Robotu

 15. Burtaş Bursa evden eve nakliyat ekibi ile beraber bu adres üzerinde siz değerli müşterilerimize hizmet vermektedir.

  Taşımacılık uygulamalarını her zaman profesyonel bir ekip ile beraber sunan firmamız
  bu alanda kalitesi ile adından söz ettirmektedir.
  Özellikle son yıllarda artan talepleri en iyi şekilde karşılayan merkezimiz müşteri portföyünü gün geçtikçe arttırmayı
  başarmıştır. Sahip olduğumuz taşımacılık sertifikaları ile birlikte Bursa’da profesyonel olarak sunuyoruz.
  Firmamızın daha önce çalıştığı referanslara bakarak hizmetlerimiz konusunda detaylı bilgi elde
  edebilirsiniz.

  bursa evden eve nakliyat

 16. Klavye satın al veya klavye fiyatlarını
  hemen öğren !Sektörün önde gelen bilgisayar
  firmalarından Toptan Bilgisayar ile klavyeleri ucuza satın alabilirsiniz.
  Peki Toptan Bilgisayardan hangi ödeme şekilleri ile klavyeler satın alabilirsiniz?
  Kapıda Ödeme, Havale ve Kredi Kartları ile size
  uygun klavye fiyatlarını listeleyebilir ve dilediğiniz klavyeleri sepetinize ekleyebilirsiniz.

  En iyi markalara ait klavyeleri tek tuşla listelemek çok basit!
  50 TL ile 100 TL arasında, 100 ile 300 TL arasında veya 500 TL ile 1000 TL arasında değişen fiyatlarla fiyat
  performans açısından en iyi modeller sizleri
  bekliyor. Dilediğiniz bağlantı tipinde kablolu klavyeler, kablosuz
  klavyeler Toptan Bilgisayar’da mevcut! Yine aynı şekilde günümüzün en popüler klavye çeşitleri olan mekanik klavyeler ile oyun performanslarınızı maksimum
  seviyeye çıkartabilirsiniz.

  Kulaklıklar

 17. Bursa Evden Eve Nakliyat Nakliye sektöründe verdiği kaliteli hizmetler
  ve güven ile Bursa evden eve nakliyat firmamız başarıları sayesinde bir numara olduğunu kanıtlamıştır.

  Nakliye Hizmetleri Hakkında Pek çok kişi eşyaların taşınması için Evtaş
  Bursa evden eve nakliyat firmamız ile iletişime geçerek en kaliteli ve güvenli hizmetleri en kısa süre içinde almaktadır.
  Eşyaların taşınması hem çok zor olması
  hem de zaman kaybı yaşanmasına neden olan zahmetli işlerin en başında yer almaktadır.
  Bu neden ile kesinlikle işi bilen kişiler ile çalışmak gerekmektedir.
  Gün geçtikçe çok fazla olan nakliye firmalarının hepsinin kaliteli ve güvenli
  hizmetler verdiğini söylemek çok doğru olmaz.

  bursa evden eve nakliyat

 18. Monitörler, Kulaklıklar, Klavyeler, Mouselar başlıca temel bilgisayar
  çevre birimlerindendir. En çok değiştirilen ve bilgisayarın performansını yüksek ölçüde etkileyen bu ürünler kendi arasındada modellere çeşitlere ayrılmaktadır.
  Oyuncu moniörleri, oyuncu kulaklıkları, oyuncu klavyeleri, oynuncu mouseları
  gibi özellikleri öne çıkan çevre birimleride vardır.
  Kablolu mouselar, kablosuz mouselar, mekanik klavyeler, mekanik
  hisli klavyeler gibi temel çevre birimleride kendi arasında ayrılmakta ve müşterilerin en çok talep ettiği ürünler
  arasındadır. Bu ürünler için en ucuz en uygun fiyatları alabilir ve anında satın alabilirsiniz.

  monitör

 19. Rulet Oyna – Güvenilir Rulet Siteleri

  İnternet üzerinden oynanmakta olan oyun türleri
  arasında en sevilenlerden birisi de rulettir. Rulet oyunu ile ilgili en iyi ve canlı deneyimleri
  yaşamanızı sağlayan platformlar bulunmaktadır.
  Sektör içerisinde en dinamik ve gerçekçi hizmetleri sunan adresler
  sayesinde canlı kumarhane deneyimlerini yaşayabilirsiniz.
  Sizler için en iyi ipuçlarını barındıracak olan yazımız
  sayesinde rulet oynamak istediğinizde nasıl harekete geçeceğinizi öğrenmiş olacaksınız.
  Canlı rulet oynamak için a’dan z’ye nelere dikkat etmeniz gerektiğini görebileceksiniz.
  Tercihlerinizde mutlaka lisanslı casino sitelerine öncelik vermeniz gerekmektedir.

  Para yatırma ve para çekme seçeneklerini pratik olarak sunan siteleri
  tercih etmenizin daha avantajlı olacağını
  vurguluyoruz. Canlı casino siteleri arasında kaliteli alt yapıya sahip
  platformlara giriş yapmanız gerekecektir. Bu sayede kendisini tüm dünyaya kanıtlamış
  olan platformları keşfedebilirsiniz.

  Rulet

 20. Bir çok web siteyi gezdim ve hiç çalışan bedava hesap bulamadım sorununa çözüm getirmek için bu web siteyi açtım ve tamamen ücretsiz ve bedava paylaşım
  yaparak sizi mutlu ediyorum. Bir site, program, üyelik aklına ne
  gelirse herşey bedava burada. Biz bir markayız ve sizin için çalışmak bizi aşırı derecede mutlu ediyor.
  Sitemizi ziyaret et ve doya doya bütün bedava hesapları kullan arkadaşların ile paylaş.

  Bedava Hesap

 21. En güvenilir ve lisanslı bahis siteleri arasında bulabileceğiniz Bahigo için giriş şartlarını merak ediyor olabilirsiniz.
  Üyelik işlemlerini başlatmadan önce ne kadar güvenilir olduğunun yanıtını araştırıyorsanız, doğru bir
  adrestesiniz. Güvenilir bahis platformlarında güçlü alternatifleri ve kolaylıkları ile ön plana çıkan Bahigo sayesinde ciddi adımları atabilirsiniz.
  Güncel giriş bilgileri üzerinden erişim sağlayabileceğiniz sitede alt yapı bilgilerini ve lisansı kontrol etme şansınız olacaktır.

  Bahis ve casino deneyimlerini en iyi şekilde yaşayabilmek için yöneleceğiniz Bahigo platformunda hangi ayrıcalıkların yer aldığını incelemek isteyebilirsiniz.
  Türk kullanıcılarına yıllardır dil desteğini sunan ve başarılı bir adres olarak gösterilen bu platformda sizleri bekleyen bonus ve promosyonlara göz atabilirsiniz.

  Bahigo güncel giriş

 22. Bahsegel Canlı Bahis ve Canlı Casino Sitesi

  Sanal platformlar üzerinden bahis oynamak isteyen vatandaşlarımızın en çok tercih ettikleri
  adreslerden birisi olmayı başaran Bahsegel, Hollanda merkezli bir şirkettir.
  Curacao lisansına sahip olarak hizmetlerini yasal faaliyetler
  çerçevesinde sürdüren sitenin ülkemizde yasal adımları atması
  mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre vergili sistemlerle çalışan bahis sitelerinde oranlar
  oldukça düşüktür. Bunun yanı sıra bonus oranları
  da müşterileri tatmin etmeyecek düzeydedir. Bu nedenle yasal olmayan bahis sitelerine ilginin daha fazla olduğunu belirtebiliriz.
  Güvenilirlik açısından en çok tercih edilen firmalar
  arasında görebileceğiniz Bahsegel adresinin tüm detaylarını incelemek için giriş
  şartlarına göz atmanız yeterli olacaktır.
  Hakkımızda kategorisini ziyaret ederek, tüm şirket
  bilgilerine ulaşabilir ve nasıl iletişime geçeceğinizin yanıtını alabilirsiniz.

  Bahsegel

 23. Bahis siteleri, dünya üzerindeki her türlü spor müsabakalarının, merak edilen kültürel, siyasi vb olayların ya da süreçlerin nasıl sonuçlanacağını oranlayarak müşterilerine sunan bir nevi aracı firmalardır.
  Bu sitelerde (hepsinde olmasa da) bir futbol maçını kimin kazanacağından, maçta kaç gol atılacağından,
  en iyi film oscar’ını kimin alacağına ya da Abd seçimlerini kimin kazanacağına
  kadar binlerce hatta on binlerce bahis açılabilir. Bahsin türü,
  sayısı, oranı siteden siteye değişkenlik gösterir.

  Bahis siteleri

 24. Great article! This is the type of info that are meant to
  be shared across the internet. Shame on Google for no longer
  positioning this put up upper! Come on over and talk over with my website .
  Thanks =)
  The video is presenting manifestation magic information but also
  try to cover the following subject:

  -manifestation magic review

  -manifestation magic customer review

  manifestation magic review – alexander
  wilson legit

  Have I addressed all of your concerns about manifestation magic?What do
  you think? Want to discover more about us and what we have to offer?
  Simply contact us by means of the information supplied in the description listed
  below. We are anticipating hearing from you today!

  If you were searching for more info about manifestation magic review or manifestation magic v2.0 testimonials review 2021 did this
  video aid?So you wish to find out more about manifestation magic program reviews, I did too and
  here’s the result.

  We know that you’re visiting this video because you wish to find out
  more concerning manifestation magic real reviews.Our YouTube channel
  has other related video clips concerning manifestation magic review, manifestation magic v2.0 testimonials
  review 2021 and manifestation magic audio tracks reviews.If
  you discovered us from an online search about manifestation magic customer
  reviews, you reach

  We know that you are watching our YouTube video since you
  wish to learn more about manifestation magic v2.0 review
  2021.Alexander j wilson manifestation magic review is obviously something that intrigues
  you and a lot of people so I made this video .

 25. Erkek spor ayakkabı arayanlar için erkek spor ayakkabı sitesi.
  Hemen tıklayın ve erkek spor ayakkabı ürünleri inceleyin. Beğendiğiniz erkek spor ayakkabıları çok satanlar ve en sevilenler burada.
  Tıklayın ve hemen erkek spor ayakkabı ürün listesini inceleyin.

  erkek spor ayakkabı

 26. Canlı Casino

  Hemen giriş yapmak isteyeceğiniz canlı casino siteleri için nelere dikkat etmeniz gerektiğinin yanıtını veriyoruz.
  Sizler de güvenilir ve kazançlı hizmetlerin adresi olan bu sitelere ulaşırken özenli davranmalısınız.
  Gelişigüzel her siteye giriş yapmanın, ekonomik
  açıdan ve bilgi paylaşımı yönünden riskli olabileceğini unutmamalısınız.
  Güvenlik açısından tam not alan ve lisanslı hizmetleri sunan casino sitelerini ziyaret etmeniz
  gerekmektedir. Bu sayede en güvenilir canlı casino platformlarını keşfetmeye başlayabilirsiniz.

  Bol bonuslu hizmetleri sunan ve sizlere daha fazla kazandıran adresler arasında
  en çok önerilen ve giriş yapılan platformlar sizi bekliyor olacaktır.
  Arama motorlarında ve sosyal medya gibi hesaplarda güncel giriş linklerini elde edebileceğiniz bu adreslerde en keyifli oyunları oynamaya başlayabilirsiniz.

  Casino siteleri

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to top