Slider

UPRKOS TRGOVINSKOM SPORU ALIBABA UTROSTRUČIO DOBIT – Da li je tajna u radu od 12 sati dnevno?

Prihodi kompanije Alibaba, kineskog lidera u oblasti e-trgovine, nadmašili su u prvom tromesečju 2019. godine procene analitičara, ukazavši istovremeno da su kinesko-američki trgovinski spor i usporavanje kineske privrede imali neznatan uticaj na krajnji poslovni rezultat kompanije.

Naime, prihodi Alibabe u periodu januar-mart povećali su se za 51 odsto na godišnjem nivou, na 93,5 milijardi juana (13,6 milijardi dolara), čime je nadmašena prosečna procena analitičara od 91,7 milijardi juana, prenosi “Blumberg njuz”. Suosnivač tog giganta za elektronsku trgovinu Džek Ma uporno tvrdi da je blagoslov raditi 12 sati dnevno šest dana u nedelji.

1-BIC

Neto profit je dostigao 25,8 milijardi juana (3,85 milijardi dolara), što je više nego trostruko veća dobit u odnosu na isti period prethodne godine. Prihodi u odeljenju internet trgovine, koje čini većinu Alibabinog poslovanja, uvećani su za 54 posto, dok su u manjem ali brzorastućem odeljenju informatičkih usluga u oblaku, porasli za 76 posto.

Alibaba u poslednje vreme dosta ulaže u ono što nazivaju “novom maloprodajom”, a podrazumeva optimizaciju prodaje i usluga u fizičkim trgovinama na temelju podataka prikupljenih na internetu. Kompanija Alibaba je u utorak označena kao najvredniji maloprodajni brend izvan SAD, prema istraživanju globalne marketinške i komunikacijske kompanije WPP i kompanije Kantar.

Time je kompanija Alibaba zauzela bolju poziciju od Mekdonaldsa, Home Depot-a, Najkija i Lui Vitona, i jedini je azijski brend medju 10 najabolje plasiranih. Brend Alibabe je, prema tom izveštaju, vredeo 131,2 milijarde dolara prošle godine, što je za 48 posto više nego godinu dana ranije.

Izvor: Blic Biznis

NASLOVNA

O NAMA

AKTIVNOSTI

BUSINESS NEWS

PARTNERI I PRIJATELJI

GALERIJA

  • Mihajla Pupina 100, 11000 Beograd
  • office@bci.rs; prijava@bci.rs
  • 011/ 123-45-67; 064/123-4567

Scroll to top